Шкідлива косметика


Щоб косметика не псувалася, в неї, як і в харчові продукти, додають стабілізатори і консерванти, що перешкоджають появі мікроорганізмів. Такі речовини, як метилові, пропилові, бутилові і етилові парабени мають невелику естрогенним впливом, тому для тих жінок, які переживають рак грудей або перебувають в положенні, потрібно їх уникати. Інший вид шкідливих консервантів - іазолідініл-сечовина або імідазо-Лідін-сечовина, вони розпадаються, виділяючи формальдегід. Це дуже токсична речовина. Консерванти цієї групи можуть бути вказані під іншими іменами: Гермол II або Гермол 115. У неросійської маркування виглядають так: diazolidinyl urea, imidazolidinyl urea.

Піноутворюючі речовини часто теж не дуже корисні. Діетаноламін або триетаноламін мають в своєму складі аміак, який надає токсичну дію. Вони навіть можуть служити причиною для появи алергії або подразнення очей і шкіри. Натрію лаурил і лауресульфат - дуже дешеві компоненти, які теж використовується для піноутворення. Від них дратуються очі, сохне шкіра, з'являється лущення як від лупи.

У косметиці для волосся зустрічається чимало токсичних речовин, особливо часті вони як компоненти засобів для укладки. Наприклад, сополімери вінілпіролідону і вини-лацетата, це похідні речовини, одержувані при переробці нафтопродуктів. Стеаралконіум-хлорид спочатку призначався для використання в кондиціонерах для ополіскування білизни, але в подальшому став додаватися в засоби по догляду за волоссям. Він дуже дешевий, якщо порівняти з екстрактами рослин, тому виробники часом віддають перевагу такому, не дуже корисний, але вигідний варіант. Це токсична речовина, здатне викликати алергічну реакцію.

Пропіленгліколь або поліетиленгліколь теж є компонентом нафтохімічної промисловості. Він додається як гігроскопічна речовина, може служити причиною екземи або кропив'янки.

Навіть таке невинне речовина, як вазелін, звичний всім з дитинства, використовується для зволоження, але в великих кількостях він здатний зробити протилежний ефект. Вазелін порушує природне зволоження шкіри, тому після його використання вона стає ще більш сухою.

Також, якщо ви бачите, що косметичний засіб має яскраве забарвлення, для цього, швидше за все, був використаний синтетичний барвник. FD & C або D & C, так вони маркуються. Для позначення барвника використовується номер і колір. Більшість з них - це канцерогенні речовини. Те ж стосується всіляких ароматизаторів. Найчастіше для запаху використовуються не ефірні масла, а хімічні сполуки, від яких може з'явитися роздратування, головний біль, кашель і навіть блювота.